Gezonde voeding

Je bent wat je eet
Gezondheid staat ons hoog in het vaandel. Gezonde voeding draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom bieden wij de kinderen verse, gezonde voeding aan. Wij eten veel fruit, groente en tussendoortjes zoals zelfgemaakte gezonde cake. Op woensdagen en vrijdagen krijgen de kinderen een broodmaaltijd. Dit is ook het geval op studie- en vakantiedagen. In ons voedingsaanbod worden wij begeleid door een voedingsdeskundige.

Eten als leermoment
Eten is bij onze BSO een gezamenlijke activiteit en een leermoment. Wij laten kinderen kennismaken met verschillende verse en gezonde producten, leren hen kiezen, hun grenzen aangeven et cetera. Eigen inbreng vergroot het zelfvertrouwen en het eetplezier. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen waar nodig ook in het aanleren van tafelmanieren, zoals eten met je mond dicht en niet praten met volle mond. Uiteraard gebeurt dit op een positieve, stimulerende manier.

Traktaties
Kinderen die iets te vieren hebben, bijvoorbeeld een verjaardag, afscheid of geboorte van een broertje of zusje, mogen trakteren. Onze voorkeur gaat uit naar een kleine, gezonde traktatie. Via www.gezondtrakteren.nl vindt u leuke uitdeel tips om inspiratie op te doen.